Doktersassistenten Gein

In de huisartsenpraktijk van Gezondheidscentrum Gein zijn onze doktersassistenten erg belangrijk. Zij zijn uw contactpersonen als u het centrum bezoekt of belt.

Wat doen de doktersassistenten?
Zij helpen u met verschillende behandelingen en onderzoeken.  De doktersassistenten hebben hiervoor hun eigen spreekuur, zodat u makkelijk en snel geholpen wordt. Ook maken zij afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonisch spreekuur van de huisarts. Zij geven advies en geven antwoord op veel praktische vragen bij veel voorkomende ziektes. De methode die zij hiervoor hanteren, noemen we triage. Hieronder wat meer informatie over triage.

 

Triage in de huisartsenpraktijk: wat is triage?
Wanneer u de huisarts belt, krijgt u één van de assistenten aan de telefoon. Zij vraagt u naar de reden van uw telefoontje en stelt u een aantal vragen om uw hulpvraag duidelijk te krijgen. Dat heet triage.
De gestelde vragen kunnen persoonlijk zijn en de informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Bij triage gaat het er om dat u als patiënt de juiste zorg krijgt, op het juiste moment (bijvoorbeeld bij spoed een snel een afspraak of een spoedvisite ) en bij de juiste hulpverlener. Triage zorgt er ook voor dat ondanks de toenemende drukte, de wachttijden zo kort mogelijk blijven.  Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen zal de assistente u een aantal vragen stellen en zal zij u een voorstel doen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • De assistente geeft u een advies, dit advies wordt altijd nabesproken met uw huisarts:
  • De assistente vraagt aan de huisarts om u terug te bellen;
  • De assistente maakt een afspraak voor een consult bij de huisarts, de huisarts-PA, assistente of praktijkondersteuner;
  • De assistente maakt een afspraak voor een visite bij u thuis.

Als de afspraak geen haast heeft, zal de assistente u soms het voorstel doen om later in de week langs te komen.


Triage
gebeurt op basis van zorgvuldig opgestelde protocollen. Onze assistenten hebben hiervoor de noodzakelijke aanvullende opleidingen gevolgd.  Uiteraard doen de assistenten alles in samenspraak en overleg met de huisarts.

 

In ons centrum is Fanny onze praktijkmanager.

Doris, Manisa, Monique, Roos, Soemia, Kirsy, Juul, Miriam en Julia zijn de assistentes die u graag helpen aan de telefoon, aan de balie en op hun spreekuur.

Waarvoor kunt u bij de doktersassistenten terecht?

bloeddruk-meten

Bloeddruk controles

verbinden-van-wonden

Verbinden van wonden

oren-uitspuiten

Oren uitspuiten

hechtingen-verwijderen

Hechtingen verwijderen

zwangerschapstest

Zwangerschapstest

urine-onderzoek

Urineonderzoek

Concept of a healthy female reproductive system.

Uitstrijkje (bevolkingsonderzoek)